Scherven - Karakter animatie

Deze animatie wordt een zogenaamde "frame animatie" ook wel bekend als de Disney stijl. Ik teken iedere frame uit met de hand.

Allereerst heb ik een ruwe schets gemaakt van het karakter die aan het fietsen is. Het ging bij deze animatie niet om hoe het eruit zag, alleen om de beweging die het karakter maakt en de overtuigingskracht van die beweging.

 Rough sketch

Rough sketch

Een aantal fouten die ik heb gemaakt:

  • Ik heb teveel aandacht besteed aan de details zoals het haar en de ogen, neus en mond.
  • Ik heb niet genoeg tussenposes gebruikt. Dat zorgt ervoor dat de animatie rommelig wordt en onduidelijk.

Daarna ben ik alvast bezig gegaan met de lineart van deze ruwe schets.

 Lineart

Lineart

Een aantal problemen waar ik tegenaan liep:

  • De vorm van het hoofd en het lichaam bleven niet constant gelijk. Als ik een goede onderliggende basis beweging teken voor de animatie, kan ik dit probleem voorkomen. Voor het lichaam zal ik dus volgende keer een duidelijk zichtbaar skelet moeten tekenen.
  • Ik heb al mijn lineart op één enkele layer gezet. Dat leek me een goed idee zodat ik niet constant door layers aan het bladeren ben. Maar dat heeft als gevolg dat ik soms per ongeluk goeie stukjes animatie weg gooi. Niet handig dus!
 Rough sketch

Rough sketch

Omdat er een beetje teveel tijd ging zitten in de eerste animatie, ben ik alvast bezig gegaan met de tweede. In deze scene staat de jongen voor de spiegel en kijkt hij tevreden naar zijn spiegelbeeld.

Ik ben wel enthousiast over het eindresultaat, de beweging is volledig en het karakter blijft in dezelfde proporties. Ik heb niet teveel geanimeerd en niet te weinig. De beweging is simpeler, het karakter beweegt niet in de diepte en dat maakt het makkelijker om uit te voeren.

motionsketch.gif

Later ben ik bezig gegaan met een ingewikkelde walking cycle in perspectief. Een erg uitdagende scene. Maar het werk gaat voor mijn gevoel steeds beter!

Scherven - Omgevingen

Op dit moment werk ik aan een animatie genaamd "Scherven". De animatie vertelt het verhaal van een jongen die wordt gepest op school. In de animatie zie je hoe hij iedere keer dat hij in de spiegel kijkt zijn zelfbeeld steeds negatiever wordt.

Hieronder laat ik wat omgevingen en schetsen zien die ik gemaakt heb. Alle karakters die je ziet zitten op dit moment nog in de schetfase.

WORK IN PROGRESS

 De keuken

De keuken

 School - Introductie voor klas.  In deze scene ben ik begonnen met karakters onderscheiden door ze ieders een ander kleurtje te geven.

School - Introductie voor klas.

In deze scene ben ik begonnen met karakters onderscheiden door ze ieders een ander kleurtje te geven.

 School - de kantine

School - de kantine

 hal school - rondsluipen  In deze scene ga ik veel gebruik maken van compositing effecten, nu ziet het er nog wat kaal uit.

hal school - rondsluipen

In deze scene ga ik veel gebruik maken van compositing effecten, nu ziet het er nog wat kaal uit.

 School - WC

School - WC

 School - toilethok  Deze scene moest vooral heel claustrofobisch zijn, dat effect heb ik geprobeerd te bereiken door middel van gradients.

School - toilethok

Deze scene moest vooral heel claustrofobisch zijn, dat effect heb ik geprobeerd te bereiken door middel van gradients.

Hou mijn blog in de gaten als je meer updates wil zien!

Scherven - concept art

Voor Stichting Stop Pesten Nu! ben ik bezig met een animatie over het dagelijks leven van een jongen die gepest wordt. In de video zie je hoe zijn geestelijke gezondheid er langzaam maar zeker op achteruit gaat en dat het ieder aspect van zijn leven beïnvloed.

 Concept art - de jongen

Concept art - de jongen

 De slaapkamer - ochtend

De slaapkamer - ochtend

 De slaapkamer - 's nachts

De slaapkamer - 's nachts

Iedere ochtend loopt de jongen langs de spiegel in de hal en ziet hij zijn reflectie. Ik laat iedere ochtend zien hoe hij steeds meer gaat twijfelen over zijn uiterlijk

 De hal.

De hal.

 Spiegelbeeld

Spiegelbeeld