Qizini GIF animaties

In 2017 heb ik voor QiZiNi The Friendly Food Company een vrolijke serie GIF animaties vormgegeven. In deze blogpost laat ik de hele verzameling zien en geef ik een kijkje in het achterliggende productieproces.

We hadden het idee om een serie vrolijke GIFs te maken in de stijl van Denny's blog. Denny's gebruikt altijd veel grappige plaatjes en woordgrapjes in hun social media content, zo laten ze zichzelf op een spontane en niet al te serieuze manier zien.

Dit waren de eerste 3 GIFs die ik heb vormgegeven voor Qizini. De eerste afbeelding was een leuke woordgrap (pulled chicken), maar zag er een beetje uit als dierenmishandeling en de animatiestijl nam erg veel tijd in beslag. De tweede Gif had ook een goed achterliggend idee alleen de uitvoering zag er te lelijk uit. Pas bij de derde gif hadden we er een goeg gevoel over. Het betreft dezelfde woordgrap als de eerste (pulled chicken) maar dan uitgevoerd op een wat meer eenvoudige doeltreffende manier. De afbeelding van de kip in het karretje is ingezet op de Facebook pagina van Qizini.

Daarna hebben we de rest van de animaties vormgegeven, zie hierboven. Het waren allemaal kleine projecten die ik over een periode van een jaar of 2 heb vormgegeven. Ik ben nog steeds bezig met nieuwe GIFs voor Qizini.