Scherven - karakter animatie

Tijd voor een update :)

Mijn handgetekende animatie "Scherven" begint vorm te krijgen. In deze blogpost deel ik mijn voortgang en laat ik zien hoe het er op het moment van schrijven uit ziet. De animatie vertelt het verhaal van een jongen die wordt gepest op school. In de animatie zie je hoe hij iedere keer dat hij in de spiegel kijkt zijn zelfbeeld steeds negatiever wordt.

WORK IN PROGRESS

Deze twee shots zijn bijna af. Er moet alleen nog nabewerking plaatsvinden en wat finishing touches. Waarschijnlijk maak ik nog wat extra inbetweens en pas ik in de nabewerking wat effecten toe. Bijvoorbeeld: reflectie in de spiegel, Camera beweging(en) en wat kleurcorrectie.

scene3.gif

Bovenstaande animatie is 10 frames per seconden. Deze framerate gebruik ik nu als richtlijn voor de rest van de animatie. Als ik voor meer frames kies, ziet de film er wel soepeler uit maar dan wordt de hoeveelheid werk ook exponentieel meer.

scene4.gif

Gaandeweg is mijn art style een klein beetje veranderd. Ik heb in het bovenstaande shot de line-art weggelaten. Ik denk dat ik de rest van de animatie ook in deze stijl ga uitvoeren, zonder lijnen maar dan wel met iets minder ruwe randjes. Ik hou van het handgetekende effect, het ziet er wat natuurlijker uit.

scene5.gif
 Niets is zo lastig als een fiets-animatie. Ik ga in post de fiets nog iets meer naar links en rechts bewegen. De achtergrond gaat in 3D voorbij schuiven, er komen huizen, bomen, auto's, struiken, brievenbussen en hekjes voorbij.

Niets is zo lastig als een fiets-animatie. Ik ga in post de fiets nog iets meer naar links en rechts bewegen. De achtergrond gaat in 3D voorbij schuiven, er komen huizen, bomen, auto's, struiken, brievenbussen en hekjes voorbij.

 De eerste schooldag. Een nerveuze introductie. Ik heb geprobeerd nadruk te leggen op zijn verlegenheid.

De eerste schooldag. Een nerveuze introductie. Ik heb geprobeerd nadruk te leggen op zijn verlegenheid.

 Dat moment waarop je oogcontact met iemand maakt die in zijn neus peutert...

Dat moment waarop je oogcontact met iemand maakt die in zijn neus peutert...

 Lunch, zoeken naar een zitplekje

Lunch, zoeken naar een zitplekje

scene11.gif
 .. toch maar ergens anders zitten

.. toch maar ergens anders zitten

Vragen of opmerkingen? Vraag maar raak in de comments.

Wil je meer van mijn werk zien, hou mijn blog in de gaten.